Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stugägare missnöjda med soptömningen

Björnrikes samfällighetsföreningar är missnöjda med kommunens hantering av sopor. En sanitär olägenhet!, skriver de till Härjedalens kommun.

Björnrikes samfällighetsföreningar är inte nöjda med kommunens tömning av sopbehållarna.

– Tömningen av behållarna har inte skett efter behov vilket medfört att de under de intensiva veckorna – nyår, påsk och skollov – har fyllts och tillkommande sopor har travats runt behållarna, skriver de till Härjedalens kommun.

De menar också de fick ett löfte att kommunen skulle anskaffa sopbehållare som skulle grävas ned i marken, där hushållssopor och brännbart skulle kastas. Men detta har inte verkställts.

– Många krafter verkar för och stora resurser investeras för att göra Björnrike till ett av Sveriges bästa skidparadis. Detta arbete motverkas av uppenbara brister i kommunens hantering av soporna, skriver de.

Det är för sent att få ett nytt system före skidsäsongen, men samfällighetsföreningarna i Björnrike vill att kommunen omgående genomför behovstömning av sopcontainrarna, viket sannolikt innebär att tömning sker två gånger per vecka under intensivveckorna.

Samfällighetsföreningarna anser att det är absolut nödvändigt att ett nytt, praktiskt och långsiktigt sophanteringssystem installeras före vintersäsongen 2011–12.

– Sopor är ingenting som lockar turisterna, ingen god reklam för området, säger Lars B Persson, från samhällighetsföreningarna i Björnrike.