Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Studsmatta slog ner i villaträdgård

Mitt under tisdagskvällens oväder small det till hos makarna Söderlund. Men det var varken åskdunder eller något blixtnedslag. Det var i stället en studsmatta som slagit ner i taket, skriver helahalsingland.se.

– Jag stod i köket när jag hörde en kraftig smäll i taket och sprang ut. Först trodde jag det var tv-antennen som blåst ner. Jag blev alldeles stum när det låg en stor studsmatta på baksidan, säger Maj-Inger Söderlund.

Under tisdagskvällen hade både hon och maken Roland fortfarande svårt att tro på vad de varit med om. Studsmattan stod på en äng mellan villorna och Ljusnan. Kvar finns bara ett av benen och det nedtryckta gräset. Studsmattan tycks ha lyft spårlöst för att sedan slå ner i paret Söderlunds trädgård 50 meter bort.

Där är spåren desto fler. Stålfjädrar och blad från olika växter ligger utspritt i gräset. Till och med långt upp på taket finns spår efter studsmattans framfart. Gullregn växer inte på plåttak.

– Den måste ha flugit över slänten, över grannens friggebod och sedan över gullregnsbusken. Sen måste den ha rullat på högkant, för den har slagit undan regnmätaren men undvikit den där lilla ekplantan, säger Roland Söderlund och pekar på det lilla trädet.

Gullregnsbusken är fem meter hög så det är tydligt att det varit stora krafter som flyttat den stora studsmattan. Färden slutade med en smäll mot hängrännorna innan den slog ner på gräsmattan alldeles nedanför vardagsrumsfönstren. Ett tunt lager vitt pulver har spridits över fönstren.

Makarna kliar sig i huvudet. De har inte varit med om något liknade under de 44 åren i villan. De är båda förbryllade över vad som kan ha hänt men nyfikna.

– Det är knappast någon som burit den, det har gått hårt till. Vad ska man tro... en åsksmäll har väl aldrig tagit med något sådant här. En tromb skulle det kunna vara, säger Roland Söderlund.

Det syns inga brännmärken efter blixtar vare sig på studsmattan eller på marken. Något UFO tror de inte på.

– Nej, det måste väl vara något naturfenomen, säger Maj-Inger Söderlund?

Tja, vad var det? Vet du något mer eller hände något liknande hemma hos dig under tisdagen? Hör av dig eller läs fortsättningen i kommande artiklar.

Artikeln kommer ursprungligen från helahalsingland.se.