Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Studentfirande slutade med tingsrättsdom

100 timmars samhällstjänst med skyddstillsyn är tingsrättens dom mot en 20-åring som döms för misshandel och narkotikabrott.

Det var i samband med en studentfest på Körfältet sista maj som misshandeln skedde. Av tingsrättens dom framgår att 20-åringen tidigare varit i bråk med en man och då fick sin tröja skadad.

20-åringen konfronterade mannen om detta under studentfesten och det blev bråk mellan dem igen, vid två tillfällen. 20-åringen sökte upp mannen för att få ersättning för tröjan. I rätten berättade 20-åringen att han tog tag i mannen bakifrån och drog ned denne på marken. För att inte få stryk själv slog han honom i huvudet med en flaska.

Åklagaren åtalade 20-åringen för grov misshandel men tingsrätten gör inte bedömningen att misshandeln präglats av en sådan grad av hänsynslöshet och råhet att den ska bedömas som grov.

20-åringen döms också för flera fall av narkotikabrott, bland annat för bruk av hasch eller cannabis och GHB.

Förutom påföljden samhällstjänst och skyddstillsyn ska 20-åringen betala 11 000 kronor i skadestånd, för sveda, värk och kränkning, till mannen han misshandlat.