Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Studenter och företagare möttes under karriärveckan

I morgon avlutas karriärveckan på Mittuniversitetet, MIUN, i Östersund.

Studenter och företagare har mötts för att utbyta idéer och eventuella jobb.

Annons

I ljushallen intill biblioteket på Campus, hade företag och myndigheter sina små montrar med godisskålar, gratispennor och litet annat krimskrams för att locka intresserade studenter.

Naturligtvis var den viktigaste grejen att intressera de studerande för framtida jobb liksom för studenterna att visa framfötterna.

Utställarna kunde erbjuda jobb av olika slag liksom praktikplatser.

Sådana här arbetsmarknadsmässor har funnits tidigare. Nytt för i år är karriärveckan. Föreläsningar och workshops i måndags och tisdags följdes upp under onsdagens jobbmässa med samtal och goda råd. Det kunde till exempel handla om hur man skriver ett bra CV.

– Det är full rulle och det känns jättebra, tyckte Veronica Johansson, projektledare i studentkåren, och Sofia Klasson, arbetslivskoordinator på MIUN.

I ett bås satt studenter och lanserade diverse idéer i ett "mini-draknäste" inför några personer från reklam- och innovationsbranschen.

För tillfället satt studenten Martin Gidlund på en stol och grillades.

Han hade en idé om en viss typ av pjäxa. Mer än så berättade han inte så länge LT var kvar.

– Vi kollar lönsamhet och marknadsföring, berättade Marcus Thorhuus, Pelle Simonsson, och Annika Cawthorn som kommer från olika företag.