Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Studenter fick lugna rum

Antalet grupprum har nästan fördubblats på Mittuniversitetets bibliotek. Det är en ombyggnation som gjorts för att minska ljudnivån och ge studenterna mer arbetsro.

– Ytan på biblioteket har blivit mindre och istället har det byggts fler grupprum. Förut fanns det nio stycken och nu är det nästan det dubbla, säger Kristina Hohweiler, bibliotekarie på Mittuniversitetet.

Tidigare har ljudnivån på Mittuniversitets bibliotek upplevts som hög. Många studenter väljer biblioteket som en plats att plugga i vilket medför mycket ljud och prat.

– Det är uppskattat att plugga här. Det är en social miljö och det är i princip alltid fullt i grupprummen. Eleverna har även möjlighet att använda dem när biblioteket har stängt. Förutom att bygga fler grupprum så har det också lagts in plattor under en del bord som är ljuddämpande, säger Kristina Hohweiler.

I ett grupprum sitter Ylva Holmberg, Elin Forsell och Åsa Karlgård. De håller på med ett grupparbete och har bokat ett rum.

– Det är första året jag pluggar här så jag vet inte hur det såg ut innan, men jag är nöjd med hur det är upplagt nu, säger Ylva Holmberg.

Alla tre instämmer på att det är godkända grupprum, men har förslag på vissa förbättringar.

– Det skulle kunna vara bättre luftventilation, ibland får vi ha dörren öppen för det blir dåligt luft och då är det lätt att bli störd av att dörren är öppen och ljud utifrån istället, säger Åsa Karlsgård.