Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Studentens lyckliga framtida dar?

Annons

”Från studiebidrag till socialbidrag”, kunde man läsa på några av de skyltade lastbilsflaken under den sedvanliga kortegen i samband med studentfirandet. Osäkerheten kring framtiden speglar budskapet.

Möjligheten att hitta ett jobb, kunna flytta hemifrån och skapa sin egen framtid är drömmar för många, men verklighet för få av ungdomarna. Känslan av att inte vara behövd på arbetsmarknaden är förödande för hela ungdomsgenerationen.

Avsaknaden av effektiva arbetsmarknadsåtgärder från den borgerliga regeringen gör inte situationen bättre. I tider av hög arbetslöshet måste man satsa på utbildning och praktik som stärker ungdomarna och på sikt ökar deras möjligheter att komma in på arbetsmarknaden. Så har vi Socialdemokrater tidigare tacklat liknande situationer med goda resultat.

Den borgerliga regeringen är inte mycket till hjälp för arbetslösa ungdomar. Deras senaste drag är att förlänga provanställningarna ytterligare, från 6 till 12 månader. Det är helt fel väg att gå.

Regeringen ökar medvetet klyftorna för att svenska folket ska få sänkta löner. Det skapar otrygghet hos dem som arbetar i syfte att pressa ner lönerna. Det är våra ungdomar som drabbas!

I Moderaternas Sverige ska de ungdomar som har lyckan att få ett jobb (provanställning) vara tacksamma för att få arbeta med lägre lön! Ingen ska våga kräva rätten till skälig betalning för utfört arbete av rädsla för att deras jobb ska erbjudas någon annan. Så kan vi inte ha det!

Du kan vara med och skapa ett mer rättvist samhälle och minska klyftorna mellan människor. Den 19 september är det val. Då har du möjlighet att välja en annan väg! Gör det!

Susanne Hansson,

Socialdemokrat

J Avsaknaden av effektiva arbetsmarknadsåtgärder från den borgerliga regeringen gör inte situationen bättre.

Susanne Hansson, socialdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel