Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsundsbandet Topsy Turvy återuppstår

/
  • Lite korthårigare men fortfarande lika stabila. Ronnie Åström är glada att ha alla i Topsy Turvy vid sin sida när han släpper sin debutskiva.Foto: Jonny Andersson
  • Så här såg det ut när det begav sig under 90-talet.

Minns ni bandet Topsy Turvy från Strömsund? Efter 18 år har medlemmarna återförenats tack vare sångaren Ronnie Åström, som släpper sitt debutalbum nästa år.

Annons

Förut spelade de hardcore tillsammans, nu är det alternativrock som gäller. Ronnie Åström, med rötterna i Hammerdal, släpper skivan ”Goodbye miracle” i Sverige, Asien och delar av Europa i slutet av januari.

Och det rådde aldrig någon tvekan om vilka han ville ha med sig i turnébussen längre fram.

Han lyckades samla alla i Topsy-gänget utom en. Jonas Staaf är ersatt av Strömsundstjejen och pianisten Rebecca Meiselbach. Men annars är bandet intakt med Björn Eliasson, på bas, Magnus Persson, på trummor, och gitarristen Fredrik Vintilescu, före detta Hammarsted.

– Det känns så kul. Vi spelar för fullt redan. När vi gjorde vår premiärspelning tillsammans kändes det som om vi aldrig varit ifrån varandra, säger Ronnie.

Alla har genom åren fortsatt att jobba med musik, men ingen av medlemmarna bor kvar i länet. Frontmannen Ronnie Åström flyttade direkt efter nionde klass och bor numera i Skåne där han försörjt sig som heltidsmusiker under många år. Hammerdalssonen har genom åren körat och spelat bakom många kända, svenska stjärnor, däribland Richard Herrey, Tina Lejonberg och Christer Björkman. Ofta har han varit kapellmästare för kompjobben.

Men nu har det alltså blivit dags för Ronnie att själv ta steget ut i rampljuset. Många i branschen har redan uppmärksammat skivan då den bygger på ett episkt koncept som känns igen från 70-talet.

– Alla låtar bygger på varandra, men kan ändå stå för sig själva. Jag gör bland annat en duett med Frida Muranius, som var med i Melodifestivalen förra året, säger Ronnie.

Releaseparty blir det i Stockholm den 18 januari nästa år. Ronnie hoppas att de får en spelning i Jämtland snart.

– Det skulle vara kul, säger han.

Mer läsning

Annons