Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strömsunds företag har bästa tillväxten i länet

Strömsunds kommun får pris för "Bästa tillväxt 2010". Priset avser aktiebolagen i kommunen vilka sammantaget haft den bästa tillväxten i Jämtlands län:

– Det är ett väldigt gott betyg för våra företag, säger Ann-Louise Hansson på SUAB.

Kreditupplysningsföretaget Syna har gått igenom samtliga svenska aktiebolags bokslut för 2009 och tittat på de företag som ökat sin omsättning, som ökat antalet anställda och som går med vinst. De delar sedan ut ett pris till den kommun, i varje län, som har den största andelen aktiebolag som uppfyller dessa kriterier. I Jämtlands län står Strömsunds kommun för den största tillväxten.

De företag i de vinnande kommunerna som har ökat sin tillväxt kommer att få ett diplom som visar att just deras aktiebolag har bidragit till att kommunen har länets bästa tillväxt. Av Sveriges cirka 300 000 aktiebolag är det 459 som kommer att få diplomet.

Näringslivsutvecklare Ann-Louise Hansson på Strömsunds Utvecklingsbolag blir glad över beskedet:

– Det är verkligen jätteroligt att det har vänt och att det går bra. Det är ett väldigt gott betyg för våra företag.

Hon har märkt att företagen, framför allt de branscher som råkade illa ut i konjunkturnedgången, har återhämtat sig och börjat växa igen:

– Trähusindustrin och den tillverkande industrin hade det svårt, men nu har de börjat anställa igen och har fullt upp med jobb.

Syna anger att man har premierat bredd och stabilitet snarare än spjutspetsar. I de fall det finns ett stort och framgångsrikt företag i en liten kommun så får det effekt i Synas index endast om företaget anlitar underentreprenörer i kommunen eller sysselsätter mycket folk i kommunen. Man säger sig ha inställningen att en region blir starkare om 100 små företag anställer en person till och ökar sin omsättning än om ett stort företag anställer 100 personer.