Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uthyrning av Folkets hus-lokal stoppas i Strömsund

Den borgerliga alliansen ville hyra ut Oasen till Hotell Nordica. Men socialdemokraterna, rättvis demokrati och vänsterpartiet ville annat. Nu hyrs hela Folkets hus ut till Folkets hus-föreningen.

Annons

Kommunalrådet Karin Stierna var missnöjd efter gårdagens sammanträde i kommunstyrelsen.

Den borgerliga alliansen har hela tiden velat hyra ut Oasen, som är en del av Folkets hus, till Strömsundsföretaget Hotell Nordica.

Resten av lokalerna vill de hyra ut för marknadsmässiga hyror till Folkets hus-föreningen.

Så blir inte fallet.

Socialdemokraterna, rättvis demokrati och vänsterpartiet valde en annan linje och stödde inte den borgerliga alliansens förslag.

Partierna röstade nämligen igenom socialdemokraternas förslag att Folkets hus-föreningen får hyra samtliga lokaler som de i dag disponerar

Vad hyran blir för föreningen är inte klart – däremot ska den stegvis öka.

Teknik- och serviceförvaltningen har nu fått i uppgift att upprätta ett nytt hyresavtal.

– Vårt förslag hade gett bättre utveckling för samhället. Fast jag är inte förvånad över vad socialdemokraterna tycker i den här frågan. Hade vi följt det förslaget vi la, då hade vi fått in 1,1 miljoner kronor i hyresintäkter, säger Karin Stierna.

– Det är klart att man är missnöjd över beslutet. Bara för att vi hyr ut Oasen till Hotell Nordica så innebär det ju inte att föreningslivet slutar fungera i Strömsund. Jag kan inte förstå deras slutsatser.

Mer läsning

Annons