Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två års fängelse för åldringsrån

I slutet av juli rånades en kvinna i 80-årsåldern i sitt hem i Sikås. Nu har en man i 20-årsåldern dömts till två års fängelse för rån och olaga hot.

Annons

Mannen erkände att han rånat kvinnan och att han använt visst våld och varit hotfull när han tvingade kvinnan ge honom pengar.

Men han förnekar att ha slagit henne med en käpp och minns inte att han hotat döda kvinnan om hon inte visade var hon hade sina pengar.

Kvinnan hävdade att hon ramlade på bron i samband med att hon öppnat ytterdörren då mannen kom dit och sedan slog henne med en käpp.

Kvinnan tuppade av men tog sig sedan in i sitt hem igen. Hon har också berättat att mannen då tog struptag och hotade henne och att hon sedan gick för att hämta sin plånbok.

När mannen gått ringde kvinnan hemtjänsten och berättade vad som hänt.

Tingsrätten gör bedömningen att kvinnans berättelse är detaljrik och sammanhängande och varit tydlig med att hon minns hur hon blivit slagen med en käpp.

Tingrätten anser att gärningen inneburit en mycket allvarlig kränkning av kvinnan. Mannen ska betala 2000 kronor i skadestånd till kvinnan för kränkning och 5000 kronor för sveda och värk.

Mer läsning

Annons