Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar saboterar för ”fixare” i Strömsund

/
  • Ulf Eriksson, handledare på Kommunfix i Strömsund, säger att de har tvingats köpa in många nya saker efter sommarens inbrott. Foto: Jonas Ottosson

Kommunfix i Strömsund har haft två stora inbrott i sommar.

– Det är inte roligt att arbeta här när man inte vet om grejorna är kvar, säger handledaren Ulf Eriksson.

Annons

Nästan varje sommar är det inbrott vid Kommunfix i Strömsund. Verksamheten håller till nere vid kajen och har åtta anställda som arbetar med att klippa gräs till pensionärer på sommaren och ansvara för vaktmästeri och snickeri.

I sommar har de anställda blivit bestulna på sina verktyg, datorer, två bilar samt att det har slagits sönder två fönsterrutor.

Den 9 juni stals minibussen och flera verktyg. Tjuvarna hade tagit sig in i byggnaden genom krossa fönsterrutan vid entrén.

Enligt Ulf Eriksson var det blod runt fönstret och fullt av glasskärvor in till kontoret.

– Det var en gammal buss så vi får inte ut så mycket på försäkring. Men sedan förstör de ju så mycket, säger han.

Flera verktyg saknades i verkstaden och eftersom det är så hög självrisk på dem räknar Kommunfix att inte få igen några pengar.

Till LT säger Ulf Eriksson att det inte är roligt att arbeta vid Kommunfix när man inte vet om det varit inbrott natten innan.

Nu är det klart att man ska flytta till Grelsgård som ligger vid Dunderhallen.

– Hoppas det finns larm därborta, säger Ulf Eriksson.

Senare under sommaren hittades minibussen upp- eldad på en fäbodvall mellan Ramsele och Edsele av Sollefteåpolisen. I bussen låg det även uppeldade verktyg.

Efter det fick Ulf Eriksson och de övriga anställda på Kommunfix en ny tjänstebil.Men i början av augusti var det dags för nästa inbrott. Då slog tjuvarna sönder fönstret till fikarummet, letade rätt på bilnycklarna och stal bilen.

Bilen hittades några dagar senare på Rotnäset.

– Nu ska vi byta lås på bilen, säger Ulf Eriksson.

Båda inbrotten har polisanmälts.

Mer läsning

Annons