Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsunds ekonomi får skarp kritik från revisorerna

Har barn-, kultur- och utbildningsnämnden samt socialnämnden i Strömsunds kommun kontroll på sin ekonomi? Det skulle revisorerna ta reda på.

Och kom med det rungande svaret: Nej.

Annons

Det är en sedvanlig revision som skett av BKU-nämnden och socialnämndens ekonomi under fjolåret, utförd av en revisionsbyrå. Och den heta frågan är om de har en bra styrning och kontroll på sina pengar.

Revisorerna konstaterar att så väl bku-nämnden som dess förvaltningar har skött ekonomiska rapporteringar, rutiner och uppföljningar ordentligt.

På detta område får även socialnämnden och dess förvaltningar klart godkänt.

I övrigt blir det bakläxa – för båda nämnderna.

Revisorerna anser för både bku-nämnden och socialnämnden att det saknas åtgärder och direktiv till förvaltningarna. Några konkreta beslut som kunnat förhindra de negativa siffrorna har inte revisorerna hittat.

Därmed har de båda nämnderna inte gjort vad man kunnat för att få budgeten att hålla.

När det gäller bku-nämnden har revisorerna inte hitta några konkreta beslut förrän i december vilka gjort att kostnaderna kunnat krympas, något som kommunfullmäktige begärt. Bland annat beror detta på att nämnden ville vänta in den externa skolutredningen som skulle bli klar först sista mars i år.

Nu får nämnderna fram till slutet av maj på sig att visa vilka åtgärder man ska ta till för att rätta till den problematik som revisorerna har påpekat.

Mer läsning

Annons