Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Statliga pengar kan bli räddningen

Sedan förra måndagen har regeringen öronmärkt 17 miljoner kronor för bättre service i glesbygd. Strömsunds kommun tänker söka, säger Jan-Olof Andersson (M) kommunalråd.

Annons

Regeringen har under en tid undersökt möjligheterna att förbättra servicen i glesbygden och där har Backe i Strömsunds kommun ingått som pilotfall.

Tanken är att på orter där servicen försämrats betydligt för invånarna så ska man kunna samordna resurser mer mellan näringslivets service, som en lanthandel, kommun och lokala byföreningar.

Sedan den 1 februari är förarbetet klart och regeringen har anslagit 17 miljoner kronor till Tillväxtverket som nu kan sökas av kommuner runt om i landet.

– Vi kommer att göra vad vi kan och hoppas att vi kan få ta del av de här pengarna. Det är min ambition, säger Jan-Olof Andersson.

Inget politiskt beslut är fattat än så länge, men ärendet lär dyka upp på den politiska dagordningen så småningom, säger han. Och vid en sökning av pengar är Frostvikenområdet intressant, men även andra delar av kommunen, säger Jan-Olof Andersson.

Mer läsning

Annons