Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sagabiografen kostar 1,3 milj att bygga om

/
  • Bosse Danielsson  säger att det är  många besökare  på Sagacaféet  i Strömsund som frågar vad som ska hända med biografen.
Foto: Jonas Ottosson
  • Foto: Jonas Ottosson

1,3 miljoner kronor kostar det att bygga om Sagabiografen. Nu är det frågan om, eller när, Strömsunds kommun har råd med investeringen.

Annons
LT har vid flera tillfällen skrivit om Sagabiografen. För ett tag sedan fick teknik- och serviceförvaltningen i uppdrag att undersöka vad det skulle kosta att ställa i ordning lokalen. Under flera år har lokalen inte använts på grund av att ventilationen inte är bra. Förra veckan presenterade förvaltningen sitt uppdrag för politikerna. Det kostar 1,3 miljoner kronor att bygga om Sagabiografen och det handlar om allt från att göra klart ventilationen till att byta textilier och fixa scenbelysningen. Lokalen måste också handikappanpassas och det ska upp nya högtalare och en hörselslinga för hörselskadade. – Det är synd att vi har en sådan här fin lokal som står stilla. Varje år kostar den 300 000 kronor i uppvärmning. Som det är nu har vi inga hyresintäkter, säger Jan-Olof Andersson. Och fortsätter: – Visst vore det roligt om vi fick i gång en riktig biograf i Strömsund. Jag hoppas att Sagabiografen kommer att diskuteras på kommunstyrelsen den 7 januari. Vidare säger Andersson att han gärna vill ha synpunkter från allmänheten för att höra vad de tycker. Till LT säger Bosse Danielsson, som driver Sagacaféet, att det är många besökare som frågar och undrar vad som ska hända med biografen. – Lokalen kan ju användas till så mycket mer än bio. När jag gick in i detta blev jag lovad att lokalen skulle göras i ordning.
Annons