Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påkörd varg försvann: Man kan se att den drivit omkull

/
  • Den påkörda vargen på väg 342 vid Lidsjöberg mellan Strömsund och Gäddede lämnade många spår efter sig när den försvann in i skogen. Poliserna Björn Svanberg, Lars Rosenberg och Åke Deffy tillsammans med naturbevakaren Lars Svanberg försöker klarlägga vad som hänt. Foto: B-O Lydén

Vid åttatiden på måndagsmorgonen blev en varg påkörd i nordvästra delarna av Strömsund. En man som ringde polisen vid åttatiden var säker på sin sak.

Annons

Han berättade att vargen dök upp på riksväg 342 vid Lidsjöberg, som ligger mellan Strömsund och Gäddede, när mannen kom körande i sin bil.

Den påkörda vargen fortsatte in i skogen efteråt och beskrivs som stor av bilföraren.

Olycksplatsen undersöktes närmare av Strömsundspolisen under förmiddagen.

Spår på olycksplatsen fanns i snön vid vägen. Vargen låg på marken en kort stund innan den vandrade vidare i terrängen. Några spår av blod syntes inte till.

Under eftermiddagen följdes spåren av naturbevakare som var ute för att skaffa sig en bild av vargens tillstånd.

– Vargen har setts en bit från platsen efteråt. Man ska se om den är skadad eller inte för den kan inte avlivas utan vidare, säger Åke Deffby vid Strömsundspolisen.

– Den har antagligen fått en smäll på bakdelen och man kunde se i snön att vargen drivit omkull. Men det betyder inte att något gått av på den.

Enligt uppgift så har ortsbor sett en varg röra sig i området tidigare.

Hår från vargen har tagits tillvara från olycksplatsen. Det kan bli aktuellt att jämföra håren med DNA från vargspillning som påträffats i området.

Mer läsning

Annons