Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt förslag kan ge mer liv åt Strömsund

/
  • – Jag hoppas att kommunen tar bollen nu och tillsammans med näringslivet och våra lokala föreningar driver frågan, säger Sten Strömgren, projektledare för Mötesplats Strömsund.

”Mötesplats Strömsund” kan bli evenemangssamordnare i kommunen.
– Jag hoppas att kommunen, näringslivet och det lokala föreningslivet går vidare med idén, säger Sten Strömgren.

Annons

För lite mer än ett år sedan berättade LT att det fanns ett medborgarförslag om att bygga en ny sporthall för handbollen och innebandyn i Strömsund.

Utifrån det bildades en arbetsgrupp som ville titta på sporthallsfrågan och om det fanns behov av en evenemangssamordnare i regionen.

Efter intervjuer med föreningar, enkät till kommuninvånarna och en samhällsekonomisk undersökning är förstudien nu klar.

– Arbetet började med att vi skulle titta på en ny sporthall. Själva fokuset har svängt från sporthallen till att locka fler evenemang till Strömsundsregionen genom en samordnare, säger Sten Strömgren.

Och forsätter:

– Det är fortfarande viktigt med en hall. Men det behövs någon som lockar hit fler och stora arrangemang. Då pratar jag för hela regionen.

Vidare säger Sten Strömgren att han kommer lägga fram ett förslag till Strömsunds kommun.

Förslaget går ut på att kommunen och det lokala näringslivet gör en gemensam satsning och bildar bolaget ”Mötesplats Strömsund” som evenemangssamordnare.

– En sådan här grej ger fantastiska effekter för näringslivet och sedan skrivs det positivt om regionen. När jag har pratat om projektet för politikerna i kommunstyrelsen har de varit positiva. Jag hoppas att kommunen tar bollen nu och tillsammans med näringslivet och våra lokala föreningar driver frågan.

Meningen är att en person ska anställas på heltid – den ska i sin tur sälja in och samordna evenemang till regionen.

Sten Strömgren hoppas att det inte dröjer för länge innan politikerna bestämmer sig i frågan.

– Vi måste smida medan järnet är varmt. Det är ingen fråga om det är låg- eller högkonjunktur.

”Mötesplats Strömsund” har redan fått en förfrågan om att arrangera en stor internationell draghundstävling i Strömsund.

– De kommer folk från hela Europa och totalt rör det sig om 120 ekipage. Arrangemanget är ett resultat av det arbete som vi lagt ned, säger Strömgren.

Är sporthallen lagd på is?

– Nej, inte det, behovet kvarstår. Men förmodligen måste kommunen skjuta till pengar.

Mer läsning

Annons