Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missnöje i Frostviken när telenätet slocknade igen

/
  • Arnold Westberg på Westbergs i Gäddede var en av de näringsidkare som drabbades av teleavbrottet i går. Foto: BO Lydén

Till skillnad från tidigare har området kring Frostviken den senaste tiden varit relativt förskonat från större teleavbrott. Men i går hände det igen.

Annons

Under 2007 och delar av 2008 drabbades de boende i Frostviken av återkommande störningar i telenätet. Telia sonera har sedan dess arbetat för att bättra på både det mobila och det fasta telenätet. Bland annat så har en lång fiberoptisk kabel grävts ner för att förbättra teletrafiken till och från Frostvikenområdet.

Men i går blev det tyst i luren igen. Mellan klockan 08.00 och cirka klockan 12.00 fanns inga teleförbindelser i området. Avbrottet gällde såväl den fasta telefonin som den mobila och även annan kommunikation slogs ut.

– Min kortdragare fungerar inte när telenätet är nere. Det innebär att ingen kan handla med kort och många vänder i dörren, berättar Arnold Westberg på butiken Westbergs i Gäddede.

Han säger att telekommunikationerna fungerat rätt bra den senaste tiden men påpekar att affärerna påverkas när något sådant här händer.

– Det händer ju att folk är på genomresa och kommer in för att handla men när de inte kan det så åker de vidare, säger Westberg.

Enligt Telia sonera var anledningen till gårdagens teleavbrott att ett kretskort i en telestation i Håkafot gått sönder. Totalt drabbades drygt 1 300 kunder av avbrottet som förutom Gäddede även drabbade områdena kring Ankarvattnet, Jormvattnet och Stora blåsjön.

Annons