Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen och arbetsförmedlingen kraftsamlar

/
  • ”Här ska det finnas mer tid och resurser för den enskilde, säger Inger Eriksson, teamsamordnare för verksamheten. I stället för att den arbetssökande går runt mellan myndigheterna samlas myndigheterna runt den sökande.
  • I fräscha lokaler vid elevhemmet Sörgård i Strömsund kraftsamlar nu Strömsunds kommun och arbetsförmedlingen sina resurser. Medarbetarna består av Susanne Hoffman, arbetsförmedlingen, Cathrine Sjögren, praktiksamordnare inom kommunen och koordinator mellan myndigheter för kommunens flyktingar, Nancy Kvemo, socialsekreterare, Håkan Sannemo, socialtjänsten, och Inger Eriksson, teamsamordnare för Samverkanshuset.

Nu kraftsamlar kommunen och arbetsförmedlingen i Strömsund sina resurser att nå främst arbetslösa flyktingar och arbetslösa unga genom att från årsskiftet finnas i nya gemensamma lokaler.

Annons

Förra veckan berättade LT om arbetslösheten i länet och att Strömsund ligger i topp. Men nu kommer en satsning som ska ge arbetslösa flyktingar som får introduktionsersättning samt arbetslösa unga i åldrarna 18–29 år mer hjälp i jakten efter sysselsättning.

Fem medarbetare från arbetsförmedlingen, socialtjänsten samt framtid- och utvecklingsförvaltning vid kommunen sitter nu under samma tak i nyrenoverade lokaler vid elevhemmet Sörgård. De fem medarbetarna har redan tidigare samarbetat för att hjälpa främst unga arbetslösa och arbetslösa flyktingar.

– Men då kunde det ta flera dagar att få ta på varandra, säger Nancy Kvemo, socialsekreterare.

Projektet med Samverkanshuset, där de jobbar tillsammans som ett team, på ett och samma kontor, mot den jobbsökande, ser de därför som en utveckling i rätt riktning.

– Här ska det finnas mer tid och resurser för den enskilde och det blir snabbare återkoppling till dem, säger Inger Eriksson, teamsamordnare för verksamheten.

Syftet är att effektivisera resurserna genom att utveckla ett gemensamt förhållningssätt och hitta gemensamma metoder och verktyg i arbetet.

– Målsättningen är att 80 personer om året ska medverka i Samverkanshusets verksamhet och att 70 procent av deltagarna efter insatsen här ska ha gått vidare till något, säger Inger Eriksson.

Projektet med Samverkanshuset drivs av kommunen, arbetsförmedlingen och Samordningsförbundet Strömsund och pågår fram till sista december 2011.

Mer läsning

Annons