Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full bemanning på hälsocentraler i Backe och Hoting

Äntligen har läkarfrågan löst sig på hälsocentralerna i Backe och Hoting.Från 5 januari är de tre distriktsläkartjänsterna tillsatta.

Annons
De som bor i Backe och Hoting ska alltså från nästa år slippa träffa olika stafettläkare vid sina besök på hälsocentralen.
– Bättre kontinuitet för patienterna och en minskad kostnad för verksamheten, säger enhetschefen Marie-Louise Oscarsson i ett pressmeddelande.
Under en längre period har det varit brist på läkare i Hoting men i tre steg under hösten har situationen löts.
– Vi har förstärkt personalgrupperna i både Backe och Hoting. Fyra distriktsläkare kommer tillsammans att bemanna de tre tjänsterna, säger Marie-Louise Oscarsson vidare.
– Vi har en ny sjuk- och undersköterska i Hoting och har förstärkt med en sjuksköterska och en undersköterska i Backe.
Det är distriktsläkare Hans Boberg som nu återvänder till Hoting. Han får en kombinerad tjänst med halvtid i Gäddede och en halvtid i Hoting.
Max Fredriksson, allmänläkare från Dorotea kommer att tjänstgöra på andra halvan i Hoting.
Anders Ehnberg som för närvarnade jobbar i Strömsund kommer från januari att arbeta heltid i Hoting. Två dagar i månaden kommer att även att tjänstgöra på Backe hälsocentral.
– Det känns väldigt positivt och ser bra ut för framtiden. Primärvården ute i periferin är en väldigt speciell miljö att jobba i.
Annons