Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritidsresor förstörde deras smekmånad

/
  • Hannas drömresa blev en riktig mardröm med mängder av ändringar från Fritidsresors sida. Nöjet med hennes och maken Fredriks bröllopsresa har nästan försvunnit efter allt strul.Foto: Ulrika Andersson

Den planerade bröllopsresan till Maldiverna blev hemsk följetong för det nygifta paret Källström. Arrangören Fritidsresor har ändrat resmålet ett flertal gånger och nu känner makarna att halva nöjet med drömsemestern försvunnit.

Annons

Sommaren 2008 gifte sig Hanna Bågling Källström och Fredrik Källström. I bröllopsgåva fick de en riktig drömresa av Fredriks föräldrar. Sexton dagars vistelse på Maldiverna i en lyxig bungalow med utsikt mot Indiska oceanen. All inclusive och egen jacuzzi. Resan kostade inte mindre än 51 800 kronor och avresedatum sattes till den 21 februari.

Men sedan resan bokades har det mesta ändrats. Fritidsresor har bytt resmål inte mindre än fyra gånger.

Skälen har varit allt från smutsiga stränder till ofärdiga hotellbyggen och svårigheter med en lokal samarbetspartner. Hanna och Fredrik var till sist så trötta på förändringar i resan att de accepterade att stanna kvar på en stormskadad strand om de fick 6 000 kronor tillbaka.

Men Fritidsresor var snart där och ändrade villkoren igen. Det senaste budet är att Hanna och Fredrik måste dela bungalow med ett annat par som de inte känner. De har ingen jacuzzi och är inte garanterade havsutsikt. Fritidsresors säljare har också medgivit att boendestandarden är lägre än den Hanna och Fredrik först bokat.

– Vi har hittat bilder på det här boendet och rummet ser ut som ett klosterrum med gamla pinnstolar och en pinnsoffa. Det är en rejäl kvalitetssänkning, säger Hanna Bågling Källström som är rejält besviken på Fritidsresor.

– Vi känner att det här inte alls är det vi har betalat för från början.

Hanna berättar att hon och Fredrik krävt att få en ny resa som liknar den som de ursprungligen bokat. Men alla resor i den prisklassen är slutsålda för säsongen.

Fritidsresor har visserligen plats på andra destinationer på Maldiverna men de resorna är mycket dyrare och arrangören vill inte bjuda paret en så stor uppgradering.

Fritidsresor har erbjudit paret att avboka resan och få pengarna tillbaka. Alternativt att vänta till nästa år om de vill ha samma standard som de önskar.

– Men vi vill varken avboka resan eller vänta till nästa år utan bara ha en liknande resa som den vi bokat, säger Hanna och fortsätter:

– Om man är en vanlig Svensson så har man bara råd med en sådan här resa en gång i livet. Men nu känns det som om halva nöjet har försvunnit eftersom det har varit så mycket strul.

LT har pratat med ansvariga på Fritidsresor som bett att få återkomma med förklaringar i dag måndag.

Annons