Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskolor i Strömsund satsar på tidsresor för femåringar

Vid fem tillfällen i september har femåringar från Strömsunds kommun möjlighet att göra en lekfull tidsresa genom lek och lärande i en miljö som påminner om tiden vid förra sekelskiftet.

Annons
Femåringarna i Strömsunds kommun har möjlighet att göra en spännande tidsresa. Foto: Helvi Rosendahl, förskollärare Strömsunds kommun.

Under de två senaste somrarna har barn på Jamtli öppna förskola på Ströms hembygdsgård haft möjlighet att "leka sig till" kulturhistoriska upplevelser. Kommunen vill nu ta konceptet vidare och göra det mer tillgängligt för barn från andra delar av kommunen genom ett speciellt tidsreseprojekt.

Vid fem tillfällen i september har nu femåringarna i kommunen möjlighet att delta i tidsresan, skriver kommunen i pressmeddelandet.

Barnen kommer bland annat att få nya namn som var vanliga vid förra sekelskiftet, och något klädesplagg som förstärker att de hamnat i en ny tidsepok. Barnen får sedan exempelvis leta efter ägg som måste tas in och tvättas, skaka mattor, mangla dukar eller ta en tur till handelsboden på gården för att upptäcka hur livet kunde te sig år 1895.

Måndagen 17 september blir det en speciell tidsresa på Gäddedes hembygdsgård för förskolorna i Gäddede och Jormvattnet. Temat blir då Gårdfarihandlarens tidsresa.

Mer läsning

Annons