Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkets hus-hyran i Strömsund klubbas

I dag, onsdag, ska den slutliga hyran för Folkets hus i Strömsund klubbas. En höjning av färdtjänsttaxan ska också diskuteras och det avgörande beslutet kring ensamkommande flyktingbarn ska tas.

Annons

I dag är det dags för Strömsunds politiker att mötas i det segdragna ärendet Folkets hus. Och nu är det dags att ta ett slutligt beslut om vilken årshyra kommunen ska ta ut av Folkets hus-föreningen.

Kommunalrådet Karin Stierna (C) som tidigare helst hade sett att huset såldes för att minska kommunens fastighetskostnader vill se en marknadsmässig hyra. I år var det tänkt att den skulle ligga på 200 000 för att bli 800 000 kronor om två år.

Men på kommunstyrelsens senaste möte fick Göran Edman (RD) och Anette Bergqvist (S) igenom ett hyresförslag med betydligt lägre årshyra – 100 000 kronor för i år och 150 000 kronor för nästa år.

En annan avgift som det ska fattas ett beslut kring är färdtjänsttaxan. Och där föreslås en höjning från den 1 april. Kommunala pensionärsrådet och kommunala handikapprådet har båda sagt nej till detta. Och Rättvis demokrati vill se en justering av systemet med intervallpriser. Men kommunstyrelsens förslag till fullmäktige är att införa höjningen.

Ett slutligt beslut att ta emot ensamkommande flyktingbarn ska också fattas vid fullmäktige.

Kommunstyrelsen har redan tagit ett enigt beslut om att ställa upp som mottagarkommun.

Mer läsning

Annons