Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En kultfigur

/
  • Berndt Norrman i sitt pojkrum som är musikaliskt förtecknat så det förslår.
  • Berndt Norrman med affischen på bandet Cool Candys som han spelade med i nio år, och Sverigekartan, tämligen välfylld med nålar för platser där han uppträtt.Foto: Ingvar Ericsson

I den mån man kan tala om dansmusikaliska kultfigurer i vårt län torde Berndt Norrman, 62, Tullingsås, söder om Strömsund, kunna sorteras in i den kategorin.

Annons

Han är i grund och botten målare, men har verkat som förskollärare och ägnat en mycket stor del av sitt liv åt just dansmusiken, främst som basist, men även på klaviatur och sång.

Just nu väntar han på att bli sjukpensionär, inte på grund av nedsatt hörsel, utan på grund av diverse andra skavanker.

Berndt är född och uppvuxen i Tullingsås, men flyttade vid 20 fyllda till Stockholm där han målade och spelade och började i Folke Wigmans band.

Hans meritlista är diger:

Han började som 14-åring i Slippers tillsammans med Rubert Mattsson, Keith Wassdal, Sören Sandström och Jan-Enar Olofsson Egon Wesséns och har därefter figurerat i Classes, Bo Walters, Sonja Lindgrens, Jan Wallentins, Road Runner Clan, Folke Wigmans, Ken Erlings, nio år i riksbandet Cool Candys, Botten Stars, Mats Christers, Flata Old Boys och i dag Memory Four med postkodaktuelle Leif Johansson, Kjell Abrahamsson och Stefan Abrahamsson.

Berndt sammanbor med hustrun Barbro och makarna har tre barn, Beatrice, Örnsköldsvik, Johan, Tullingsås, och Mårten, bosatt i Strömsund.

Mer läsning

Annons