Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det har gått prestige i frågan om ny utfart till källsorteringen”

/
  • Kjell Edman är starkt kritisk till varför kommunstyrelsen ändrar ett fullmäktigebeslut om en ny utfart vid källsorteringsanläggningen i Strömsund.  Foto: Jonas Ottosson

Strömsunds kommun ändrar fullmäktigebeslut efter mer än ett år. Det blir ingen ytterligare anslutning från källsorterings-anläggningen.
– Helt sjukt, säger Kjell Edman.

Annons

2007 skrev Kjell Edman ett medborgarförslag om att han tyckte att kommunen borde anlägga en ny in- och utfart vid källsorteringsanläggningen i Strömsund.

Han gjorde det av flera skäl.

Dels för att avlasta Europavägen, dels för att tillgången skulle bli bättre till anläggningen för alla – med eller utan bil.

– I dag finns det endast en in- och utfart till Bilbolaget, källsorteringen och OK/Q8:s bensinmack. Det händer att det ofta blir trafikstockningar efter 45:an, säger Kjell Edman.

Medborgarförslaget togs sedermera upp på fullmäktige den 14 november 2007.

Kjell Edmans förslag röstades också igenom.

– Men det hände inte så mycket efter beslutet. Hela tiden är det jag som har fått driva frågan. Det dröjde sex månader innan kommunen skrev till Vägverket för att få deras syn på saken.

Lite mer än ett år efter fullmäktigebeslutet kom sedan Vägverkets besked till kommunen.

De avstyrker en anslutning från Strömsvägen till källsorteringsanläggningen.

Samtidigt skriver Vägverket att det inte finns någon författningshänvisning som visar att den är olämplig eller lagstridig.

– Det är helt fel att kommunen gör på det här sättet. Fullmäktigebeslutet ska ligga fast. Vägverket har invändningen på att bilar inte kan mötas i anslutningen. Men det beror på att kommunen skickat in en dålig skiss, som anger in- och utfarten till att vara fem meter bred mot mitt förslag som 7,5 meter bred. Precis som den nuvarande infarten som finns, säger Kjell Edman och tillägger:

– Att man ändrar beslutet i kommunstyrelsen kom som en total överraskning för mig. Jag tror inte de (politikerna) har något stöd bland befolkningen.

Till LT säger Kjell Edman att det gått prestige i frågan och han efterlyser var demokratin finns i Strömsund.

– Jag kommer inte att släppa frågan.

Nu har kommunstyrelsen överlåtit frågan till teknik- och serviceförvaltningen som tillsammans med Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) ska diskutera en eventuell förändring eller byte av plats för källsorteringsanläggningen.

Mer läsning

Annons