Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De gör en insamling till barnhem i Estland

/
  • Gymnasieleverna Jenny Andersson, Sofie Falk- Jonsson, Beatrice Olsson Och Malin Eriksson samlar in pengar till barnhem i Estland. Foto: Jonas Ottosson
  • Foto: Jonas Ottosson

Elever på Hjalmar Strömerskolan samlar i kläder och saker till barnhem i Estland.
- På lördag ska vi ha insamling på skolam, säger Beatrice Olsson.

Annons
Redan i början av gymnasiet bestämde sig Strömsunds-eleverna Jenny Andersson, Sofie Falk-Jonsson, Beatrice Olsson, Malin Eriksson och Antonia Makin att de skulle samla in kläder till ett barnhem i Estland. Genom läraren Ulla Jönsson har de fått kontakt med två barnhem utanför Tallin.
Ett av barnhemmen är för barn mellan 10 och 24 år. På det andra barnhemmet bor det yngre barn.
Till helgen kommer eleverna ha en insamling på Hjalmar Strömerskolan i Strömsund. Då hoppas man få in nödvändiga saker som till exempel skor, ytterkläder, pedagogiska spel och hygienartiklar.
- En del i projektarbetet är att vi gör en god sak. Efteråt, när vi varit och besökt barnhemmen, kommer vi att jämföra hur det är att växa upp på ett barnhem, säger Beatrice Olsson.
I slutet av februari är det tänkt att resan till Estland ska genomföras. Men först måste det också samlas in 10 000 kronor.
- Vi söker sponsorer till resan. Får vi inte ihop tillräckligt med pengar, så blir vi tvungna att skicka de saker vi samlat in, säger Malin Eriksson.
- Fast vi siktar på att det ska lösa sig, säger Beatrice Olsson.
Efter resan tänker eleverna göra en skoltidning som ska skickas ut i kommunen.
Annons