Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilförsäljningen pekar uppåt

/
  • Såld står det på flera bilar hos Fredrik och Einar Roos på Folkes bil  i Strömsund. Bilförsäljningen har tagit en rejäl fart i landet under januari månad och det märks tydligt även  i Strömsund.  Foto: Catarina Montell

Trots fjolårets finans- och fordonskris pekar bilförsäljningen och nyregistreringar av bilar nu uppåt. Och det märks tydligt bland annat hos Folkes bil i Strömsund.

Annons

Enligt Statistiska centralbyråns siffror steg nyregistreringen av personbilar under januari månad med 32,4 procent jämfört med samma månad i fjol. Det innebär 16 302 var bilar och nästan alla var av årsmodell 2008–2010.

Och trenden märks tydligt hos även Folkes bil i Strömsund.

– Vi har sålt 86 procent fler fordon i januari i år, jämfört med januari förra året, säger ägaren Einar Roos.

Visserligen var de första månaderna i fjol rejält präglade av finanskrisen som då lade sig som ett lock över landet och därtill är januari en vanligtvis låg försäljningsmånad. Men under hösten har försäljningen återhämtat sig och affärerna har gått med vinst.

Låga räntor och mer pengar kvar i plånboken för de som har ett jobb spås ligga bakom att försäljningen tagit en rivstart i år.

– Vi har sålt ett trettiotal bilar redan under januari, säger Einar.

Och så sent som på onsdagen anställdes en ny bilförsäljare till företaget.

Under hösten har de även förstärkt personalsidan i såväl butiken som i bilverkstaden. Och i verkstaden är det full rulle just nu, vilket till stor del kan förklaras av den intensiva vinterkylan som har kopplat greppet om landet.

– Visst har kylan bidragit. Det blir en hel del motorhaverier nu och mycket elektronikfel på dagens moderna bilar, säger Einar Roos.

Mer läsning

Annons