Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strömsund satsar pengar i studie av Inlandsbanan

Strömsunds kommun satsar 15 000 kronor i en bredare fördjupningsstudie om hur kommande satsningar på Inlandsbanan ska utformas.

Kommunstyrelsen arbetsutskott beslutade nyligen att gå vidare med ambitionen att Inlandsbanan blir det ”Tredje spåret”.

Det handlar delvis om att Inlandsbanan tillsammans med Kustbanan och Norra stambanan blir en viktig länk för godstrafik i landet.

Inlandsbanan AB och Inlandskommunerna ekonomisk förening har kommit överens om att göra en fördjupningsstudie av ”Tredje Spåret”. I den ska marknader och investeringsbehov för Inlandsbanan preciseras närmare.

Kostnaden på 1,2 miljoner ska fördelas mellan Inlandsbanan, regionerna som står för hälften och kommunerna längs inlandsbanan som uppmanas att satsa 15 000 kronor var.

Sedan tidigare finns en utredning som listar en del av alla företag som utnyttjar och skulle vilja utnyttja banan som transportled om den rustades upp och byggdes ut. Enligt utredningen skulle det löna sig att få i gång banan i sin fulla längd.