Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strömsund kraftsamlar för de unga på byn

I kväll bjuds Strömsunds föräldrar till Folkets hus för ett möte där bland annat polisen, socialen och nattvandrare från Östersund medverkar.

I slutändan finns en förhoppning att starta en lokal grupp i Strömsund.

"Vad händer på byn på kvällarna?" "Vem träder in när något händer?" och "Hur kan jag hjälpa till?".

De funderingarna kan föräldrar till Strömsunds unga få svar på i kväll på Folkets hus. Arrangörerna till mötet är det svensk-norska projektet Rondell vars syfte är att stötta vuxna som jobbar med ungdomar.

Anette Bergqvist, föreningsutvecklare i kommunen, är med i Strömsunds lokala Rondell-projekt och har bjudit in till träffen tillsammans Berit Holter, drogsamordnare. För en tid sedan blev de kontaktade för ett samtal från föräldragruppen mot langning, FML, och då växte tanken på att fler behövde svar på frågor som rör de unga.

– Det här riktar sig egentligen till alla som vill vara med och ta ansvar för de unga och tanken är att fler ska förstå vad de andra gör så att vi kan förena våra krafter, säger hon och syftar bland annat på polisens och socialsekreterarnas roll.

– Om alla vet vad de andra gör kan vi ha ett effektivare skydd kring våra unga, säger hon och betonar att det är viktigt att alla tar sitt ansvar, både kommunen, föräldrar och ideella föreningar.

Medverkar i kväll gör även Thomas Rönning från Nattvandrare i Östersund som kommer att prata om den verksamheten, som är en ideell rörelse som finns över hela landet. Även Strömsund har haft ideella grupper med nattvandrare, men just nu pågår ingen.

– En tanke är ju att man ska kunna få igång det igen, säger Anette Bergqvist.