Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Strömsund Fashion Week" tar form

Strömsund står inför en spännande höst, inte bara vad gäller valet, utan också när butikerna på orten arrangerar "Strömsund Fashion Week" för första gången i historien:

– Vi hoppas att många tar sig en tur till Strömsund, för vi erbjuder glamour och flärd för hela Jämtland.

Personal från fem butiker har träffats regelbundet ända sedan i februari för att ordna en gemensam modevecka. Gruppen består av Månica Näslund från Jojo, Jenny Wallberg-Svensson från Klä Dej, Anna Håkansson från Sportringen, Ulrika Sundin-Forsberg från Team Sportia och Jessica Mårtensson från Helens Kläder. Idéerna har stötts och blötts och börjar nu ta konkret form. Undan för undan har fler och fler butiker bestämt sig för att haka på och ordna olika visningar och arrangemang i anslutning till detta. Det kommer därför att bli en mycket händelserik vecka, i början av oktober.

Lördagen är den stora finaldagen, men under hela veckan, måndag till fredag, kommer de fem butikerna att ha var sin dag då de erbjuder speciella aktiviteter:

– På min dag kommer jag att ha modevisning för pensionärer, säger Jenny Wallberg-Svensson från Klä Dej. Pensionärsföreningarna blir särskilt inbjudna och besökarna får se hur kläderna tar sig ut på kroppen, det är helt annat än när de hänger på galgar.

På Team Sportia kommer man, på sin dag, att släppa en helt ny kollektion, nämligen TOBE:

– Tomas Berndtsson kommer också själv att finnas på plats och visa sin nya klädkollektion, berättar Ulrika Sundin-Forsberg.

Andra butiker hakar på. Precis när LT besöker planeringsträffen öppnas dörren, och in kommer Annica Nyholm från Strömsunds Optik:

– Vi har bestämt att vi kör Inface-visning på onsdagen, meddelar hon till gruppen.

LT befinner sig fortfarande i händelsernas centrum. Telefonen ringer hos planeringsgruppen, och det visar sig vara den välkände stylisten Jean Pierre Barda, som ringer för att finslipa detaljerna inför modeveckan. Lördagen, alltså finaldagen, kommer han att förvandla någon vanlig flatabo, med hjälp av lokala produkter från ortens butiker. Vem som ska få äran att bli omdanad av honom lottas ut på fredagen. Under fredagen visas också filmen "Sex and the city 2" på Folkets Hus:

– Vår "Fashion Week" är ju mycket inspirerad från "New York Fashion Week", så vi vill att folk tittar på filmen och kommer i rätt stämning.

Många flera företag kommer att medverka under veckan och finaldagen, till exempel Skocentralen, Bomiljö och Hellroad Tattoo. Det blir gott om specialerbjudanden och rabatter. Under lördagen kommer också klädcoachen Christina Wolff att finnas tillgänglig för att svara på frågor om vilka färger och modeller som passar var och en. Vidare bjuds förtäring och en sprakande modeshow när dansgruppen "Dancehall" visar kläder under fart och fläkt. Och inte nog med det:

– Alla besökare kommer att få en härlig proppfull påse att ta med sig hem.