Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strömstedt laddar för slottsvistelse

En katt bland hermeliner. I nya "Stjärnorna på slottet" ska Niklas Strömstedt samsas med fyra skådisar.

– Jag är inte rädd för att känna mig utanför, säger artisten.

Niklas Strömstedt har redan börjat planera "sin dag" på Thorskogs slott norr om Göteborg, där man nu ska spela in "Stjärnorna på slottet" för andra året i rad.

– Det är ju rätt fantastiskt att man får bestämma över en hel dag, och jag har börjat fila på planer. Men, det är såklart inget jag kan berätta mer om, säger han.

Strömstedt är ensam musiker bland fyra välrenommerade svenska skådespelare – Ulf Brunnberg, Marie Göranzon, Ewa Fröling och Dan Ekborg – men de förhållandena är inget som bekymrar honom nämnvärt.

– Nej, jag är inte rädd för att känna mig utanför. I min bransch ingår det ju också att man står på scen, så jag tror jag kan relatera till deras yrke.

Marie Göranzon, en av representanterna för skådespelarskrået i årets "Stjärnorna på slottet", är spänd och förväntansfull inför inspelningarna – och särskilt inför mötet med Niklas Strömstedt.

– De andra tre känner jag lite, men inte så det stör. Niklas däremot har jag aldrig träffat, men jag känner hans föräldrar (journalisterna Bo och Margareta Strömstedt red.anm.) och de är verkligt trevliga människor. Jag ser fram emot att få lära känna Niklas, säger Marie Göranzon.

Niklas Strömstedt kommer att befinna sig på turné större delen av sommaren, men lyckades avsätta tid till inspelningarna på Thorskogs slott som börjar 9 juli och pågår i drygt en vecka.

– Det blir lite tajt, men det funkar. Inspelningarna är lite tidigare i år än vad de brukar vara, vad jag har förstått. Mitt i semestertider.

Tina Graffman, producent för "Stjärnorna på slottet", säger att just tidpunkten för inspelningarna har vållat en del logistiska problem.

– Ja, att få ihop gänget var inga större problem, desto kämpigare var det när vi skulle få ihop schemat kring inspelningen. Alla har i princip semester då. Men det har löst sig bra i slutändan, alla kan komma, säger hon.

Tina Graffman är själv väldigt nöjd med årets uppsättning av stjärnor.

– Det känns extra roligt att de inte är vänner sedan tidigare, förra året hade vi ju Tommy Körberg och Kjell Bergqvist som i princip är bästa kompisar, säger hon.

Kerstin Magnusson/TT Spektra

kerstin.magnusson@ttspektra.se