Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stridsvagnar och dieselrök

"Pansargryning"

(Playground Music)

Bästa låt: "Dieselrök"

I tider av militär nedrustning ställer sig Raubtiers frontman Hulkoff åter på barrikaderna och skriker ut sina drömmar om stridsvagnar och dieselrök. Säga vad man vill om Raubtier (som kan beskrivas som en blandning av 90-talspunkrockarna i Big Fish och tyska Rammstein), men det går inte att förhålla sig likgiltigt inför de norrländska soldatrockarna.

"Pansargryning" bjuder på låttitlar som "Dieselrök" och "Panzarmarch" och på kadaverrim som "jag lämnar spår i leran utav inälvor och blod och står du framför mig är din prognos ej särskilt god" – textrader som rimligtvis bara kan hitta näring i ett land som har haft fred i 200 år. Våldsromantiken blir tröttsam i längden, men urkraften i Hulkoffs röst tillsammans med bandets öra för melodier gör att flera av låtarna fastnar – som kroppsdelar på ett bandaggregat, om man så vill.