Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stressigt för Soundtrack

Annons


Efter fyra år är The Soundtrack of Our Lives tillbaka med en ny skiva. Den första på eget bolag och helt producerad av dem själva. Gissa om det är hetsigt.

-Ja, jag krockade med bilen i går, eftersom jag är så stressad. Plöjde ner grannens staket när jag backade, säger Ebbot Lundberg och sätter sig i en soffa i Svenska Grammofonstudion.

Senaste budet var att Soundtrack of Our Lives platta "Communion" skulle släppas den 5 november. Men mastringen av skivan pågår fortfarande och låtordningen är inte satt än, så datumet har precis flyttats fram två veckor. Arbetet drivs av bandets basist Kalle Gustafsson-Jerneholm.

-Folk uppfattar det kanske som att vi har haft en väldigt lång paus, men vi har turnerat så mycket att vi inte har haft paus i mer än ett och att halvt år, säger han bredvid Ebbot i soffan.
Harmonisk skiva

Av den tiden användes sju månader i studion för att spela in "Communion". Och för första gången på många år repade Tsool tillsammans innan. Först var det lite stelt, men rätt snart hittade alla sina platser, vilket enligt Ebbot har lett till en väldigt harmonisk och positiv skiva.

-Titeln syftar dels på det, en varm omfamnande känsla. Att inge folk hopp, säger han och ler brett.

Dubbelplattan "Communion" är också omfamnande i sitt omfång. "Som en sammanfattning av allt vi gjort tidigare" säger sångaren och berättar att den - nog - kommer att innehålla 24 spår, för dygnets alla timmar, och eventuellt även en extralåt. De breda rockanslaget är detsamma som alltid, men denna gång med lite inslag av gospel och krautrock och med Simon Ohlsson från Silverbullit och gruppen Midaircondo som gäster.

-Att vi har valt att släppa plattan på eget bolag handlar förstås om frihet, att vi ska kunna ha kontroll över allt själva. Framförallt kanske över utlandslanseringar. Det kanske inte alltid skötts så bra, säger Kalle Gustafsson-Jerneholm och får medhåll av sin vanligtvis kaftanklädde kollega.

-Vi har alltid sagt "ja" till allt vi blivit ombedda att göra. Nu tänkte vi börja välja lite.
Ett kok stryk

Kalle Gustafsson-Jerneholm och Ebbot har valt att producera "Communion" själva. Det är tydligt att de är arbetskompisar, som ses stora delar av dygnet, och inte "bara" bandpolare som sitter bredvid varandra. Men den där känslan av harmoni och samspelthet genomsyrar hela bandet nu, bedyrar de. Det är länge sedan genombrottsplattan "Welcome to the infant freebase" skapades under bråk och tandagnisslan, och till och med länge sedan den oroliga "Origin"-inspelningen.

-Vi är så samspelta nu. Alla har sin plats, säger Kalle Gustafsson-Jerneholm innan Ebbot avslutar:

-Hehe, jag minns när vi intervjuades i tv när vi skulle släppa andra plattan och bara satt och var så negativa, säger han.

-Men jag skulle vilja ge oss ett kok stryk, då. Man trodde att allt handlade om att få slappa och lata sig och gjorde allt för att slippa jobba. Nu har man insett att det är roligast när man jobbar! Och precis som vi har gjort med den här skivan, så lång tid ska det nog ta att göra en Soundtrack-skiva.

"Communion" släpps troligen den 19 november. Sedan ska The Soundtrack of Our Lives ut på vägarna igen.

Mer läsning

Annons