Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strejk kan leda till inställda flyg

Flygtekniker vid tre företag går ut i strejk, vilket riskerar att leda till inställda flygningar vid bland annat Åre/Östersund flygplats.

Det är teknikerna vid SAS Tech, Avia Express Sweden och Svenska Direktflyg som lägger ned arbetet mellan torsdag och lördag. Trots strejken ska flygtrafiken åtminstone till en början kunna gå som vanligt, enligt Flygarbetsgivarna.

Facken hävdar dock att stridsåtgärderna kommer att få stora konsekvenser för resenärerna.

SAS är ett av de bolag vars tekniker tas ut i strejk. Det innebär att flygbolaget inte kan genomföra någon service på sina plan. På längre sikt kan det bli en del inställda avgångar enligt presschefen Elisabeth Manzi.

– Inför torsdagen är vår ambition att vi ska kunna flyga så mycket vi kan. Har man bokat en biljett ska man komma till flygplatsen, säger hon.

Enligt varslet ska strejken fortsätta 14–16 oktober vid samma tre företag. På onsdagen lade Transport och Svensk flygteknikerförening dessutom ett utökat strejkvarsel som innebär att samtliga företag inom avtalsområdet ska omfattas av strejken från 16–19 oktober.