Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Street Fighter IV

(Capcom)
Ålder: 12+
Format: Ps3, Xb 360

Annons

Betyg: 3 Egentligen är jag inget fan av Capcoms flaggskepp i fighting-genren. Jämfört med spel som ”Virtua Fighter” och ”Dead or Alive” så har de olika versionerna av ”Street Fighter” känts stelbenta och gammmodiga, men efter att ha spenderat timtal med den fjärde utgåvan i serien är jag böjd att ompröva min åsikt - i alla fall till en viss del.

För ”Street Fighter IV” är helt enkelt för snyggt och häftigt för att kunna avfärda. Grafiken är numera 3D-renderad men utseendet ser ut som ett klassiskt handmålat 2D-spel, utökat med fantastiska animationer och bländande effekter. Om du tycker att bilden här ovan ser läcker ut så är det inget mot att se figurerna röra sig på skärmen.

Kontrollerna känns väldigt mycket ”Street Fighter” – på gott och ont. Den stela känslan finns kvar och de krävande knappkombinationerna sitter säkert i ryggmärgen hos seriens fans, men för nytillkomna spelare så är det en krävande uppgift att bemästra spelet.

Onlinefunktionen där du, när som helst, kan utmana eller bli utmanad av världens alla kampsportsfantaster är helt genialisk och låter dig ha din alldeles egna arkadhallsupplevelse i soffan.

Om man redan är frälst eller älskar en rejäl utmaning så är den fjärde utgåvan av Capcoms klassiker antagligen värd en extra poäng i betyget. Utgår jag ifrån mig själv så är ”Fighter IV” ”bara” en ultraläcker spelupplevelse som tyvärr dras med en lite för bakåtsträvande syn på hur kontrollen ska fungera i ett fajtingspel.

Mer läsning

Annons