Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strålning ligger bakom naturkatastrofer

Det senaste året har vi haft stora jordbävningar på Haiti och i Chile med hundratusentals döda.

Och nu senast om de våldsamma regnen i Brasilien som dödat omkring 100 människor.

Enligt FN så är nu 90 procent av naturkatastroferna klimatrelaterade.

Drygt två tredjedelar av jordens yta utgörs av vatten. Grumligt vatten kan vara en viktig orsak till klimatförändringarna då föroreningarna av vattnet har ökat radikalt de senaste 50 åren.

Se till exempel uppgifter om föroreningarna i Östersjön och att flera liter plastpartiklar per kubikmeter vatten finns i Medelhavet.

Föroreningarna av vattnet gör att solstrålarna stoppas upp av de förorenande partiklarna i vattnet och når därför inte ner till de djupare vattenlagen. Detta innebär att ytvattnet liksom atmosfären värms upp mer än normalt och därmed ökar avdunstningen, vattenånga som går upp i atmosfären.

Det finns tecken på att särskilt plastkontinenter, genom att skapa en kraftigt lokal uppvärmning av luften, kan vara en bidragande orsak till den kraftiga ökningen av tropiska oväder.

Den elektromagnetiska strålningen (EMF), som ökat med drygt 50 gånger de senaste 30 åren och påverkar allt levande sägs nu också påverka stratosfären.

På 2000-talet har vi bland annat upplevt mikroregndroppar och mikrosnöflingor, vilka är så små att de är svåra att se med blotta ögat.

Och med det underliga väder vi haft i Norrland det senaste halvåret så är man böjd att tro, att EMF också påverkar atmosfären och därmed nederbörden och klimatet.

Jag är nog inte ensam om att se vad som händer.

När ska de som styr och bestämmer vakna upp och börja reagera ?

Erland Lundgren,

Norrland

J Med det underliga väder vi haft i Norrland det senaste halvåret så är man böjd att tro att EMF också påverkar atmosfären.

Erland Lundgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel