Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strålande show med Caroline af Ugglas

/

När Caroline af Ugglas äntrade scenen så är det som en frisk vind drar in över Gamla Teaterns salong.

Annons

Man kan sammanfatta hennes show med tre ord, spontanitet, infallsrik och balanserad.  Man kan lugnt säga att hon bjöd på en show som man sent glömmer.

David Urwitz är först ut på scenen. Han är med som förakt till Carolines konsert. Något som borde ha framgått på affischerna och i annonserna. En del blev helt enkelt irriterade över att Caroline af Ugglas inte stod på scenen klockan 20.00 prick. Jag vet inte hur det var på 60-och 70-talet, men har någon artist stått på en scen exakt vid utsatt tid? Ska vara Tomas Ledin då…

David Urwitz hade inte turen med sig. Ljudet var snudd på katastrof. Det var helt enkelt för lågt. Kanske sparade man sig, jag vet inte. Sorlet från publiken tog överhand vid ett par tillfällen.

När Caroline af Ugglas klev upp på scenen tog hon direkt ett grepp om publiken. I grön klänning och röda cowboystövlar satte hon stämningen genom att tända upp två ljusstakar vid scenkanten.  Och hon bjöd verkligen på sig själv. Hon berättade historier bakom låtarna men berättade inte hur historierna slutade förrän hon sjungit klart låten. Hon visade sina vita underbyxor i herrkalsong-modell, två gånger. En för publiken, och en för LT:s 22-årige fotograf som blev så häpen att han glömde fota på cirka två minuter.   

Med meriterade Stockholm Strings-pianisten David Nyström och gitarristen och maken Heinz Liljedal i ryggen bjöd hon på material som i huvudsak kom från senaste plattan ”Så gör jag det igen”. Duetten med maken Heinz i ”Du var mitt hjärta” drog ner mest applåder av dessa. Hon sparar medvetet ”Snälla snälla” till extranumret och retar publiken med detta. I Svensktoppshiten ”Vi Blundar” visade hon prov på att hon är en briljant sångerska. Hon överraskade med att spela en svensk version av ”Hey Joe”. Men framförallt gör hon en helt underbar avskalad ”En del av mitt hjärta” som är Janis Joplins ”Piece of my heart” med svensk text.  I extranumret ”Hur kunde jag” fick Stockholm Strings visa varför popsnillen som Arthur Lee och Brian Wilson anställer dem. Så snyggt och begåvat.

Det var en strålande Caroline af Ugglas som bjöd på sig själv och sin musik. Det var glädjefyllt och sprudlande, trots melodiernas låga och melankoliska ton.  Mycket handlade om ångest. Hon pratade också lite om just ångest. Men efter den här kvällen så har hon definitivt motat bort många människors ångest för i alla fall resten av året.    

Mer läsning

Annons