Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strålande Sabina Ddumba trollband sin publik

Sabina Ddumba
Var: Badhusparken
När: Fredag 21.30
Betyg: 4

Annons

LÄS MER: Lågt betyg för legendaren – Van Morrison lyfter aldrig

Svenskar har alltid varit duktiga på kliniskt ren soul med catchiga rytmer och bubbelgumrefränger. Ett gäng av olika svenska akter rusade genom skallen bara av inledande "Scarred For Life". Hon såg så scenvan ut att man hann tänka både på Lauren Hill, Jennifer Brown och Blacknuss, innan låten var slut. Faktum är att man lätt glömmer hur pass färsk hon är. Tillsammans med Zara Larsson ser hon, glädjande nog, ut att ha säkrat framtiden för svensk soulmusik.

Den ljusa sommarkvällen blev inte problematisk för Sabina Ddumba. Hon trollband sin publik redan från den allra första tonen. Det verkade snarare som att hon lyckades fånga skönheten med den jämtländska sommarnatten och överföra den till badhusparksscenen. Det strålade verkligen runt Sabina Ddumba.

I publiken blandades åldrarna. De yngsta skrek, sjöng med och tjoade, medan de något äldre stod och gungade längre bak. Bandet som backade upp Sabina Ddumba var totalt felfria. Det rörde sig som storbandssoul från storstaden. Något som, glädjande nog, aldrig verkar bli ute.

Det handlade om ömsom ballader, ömsom högre tempo. Framför all briljerade hon med en cover på Laura Mvulas "Father Father". Avslutningen på konserten blev en smällkaramell. Hon gav en lång förklaring, med hög igenkänningsgrad, till låten "Not Too Young". Den blev kvällens stora allsång. Att runda av det hela med reggaeinfluerade singeln "Kingdom Come" var helt magnifik.

Kort sagt, det blev en smått magisk afton med Sveriges nya souldrottning. Adele kan ta ledigt så länge hon vill. Vi har Sabina Ddumba och nu väntar vi bara på debutplattan...

LÄS MER: Recensioner och bilder – här är allt material från Storsjöyran