Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Straffade arbetslösa

Jag har klarat mig ifrån arbetslöshet, men har genom mitt engagemang i facket och min fru som är arbetslös fått se och höra vilket straff det blivit att vara arbetslös i dag. Att man ska bli behandlad som en andra klassens medborgare bara för att man blivit uppsagd från sitt arbete! Nu är det ju inte arbetsförmedlingen i sig som är boven i det här vilket de som arbetar där nog får känna ibland.

Arbetsförmedlingen får sina direktiv från staten, alltså vår sittande regering som först och främst under valrörelsen 2006 sa sig vilja ta Sverige bort från det bidragstörstande samhälle vi hade blivit. Frågan är ju varför de då genast efter valsegern gick till attack på våra försäkringar och gjorde det svårt att få den hjälp man kanske behövde som arbetslös eller sjuk!? A-kassa heter faktiskt Arbetslöshetsförsäkring. Dom ändrade och försämrade även sjukförsäkringen i samma veva. Försäkringar som vi faktiskt avstått löneutrymme och betalat skatt för att ha och kunna nyttja när vi står utan arbete eller blir sjuka.

Det bidragssamhälle som sittande regering beskyllde sossarna för att driva finns fortfarande kvar i samma utsträckning, skillnaden är bara den att förut gick utbetalningarna till den som utförde arbetet. Idag går det till arbetsgivaren. Gå in på arbetsförmedlingen och se själva, där hittar man en uträkningsmodul där företagen enkelt kan se hur mycket bidrag de kan få för olika sorters anställningsformer/ praktik beroende på ålder, hur länge man varit arbetslös mm.

Varför läggs i stället inte dessa enorma summor av våra skattepengar på utbildningar som kan leda till riktiga jobb eller en vettig ersättning för de som är i åtgärd?

Christer Håberg IF Metall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel