Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Straffa nätmobbarna

Det finns i dag ungdomar som blir mobbade och trakasserade genom olika webbsidor och andra sociala medier varje dag.

Den som drabbas har ingen rättslig instans att vända sig till. För att försöka förhindra nätmobbning behövs en förändring i lagstiftningen så att den utsatta har möjlighet att anmäla mobbningen. Det är ju faktiskt ett brott även om vissa inte inser det.

Det förkommer ofta elaka kommentarer på sociala medier så som instagram och facebook och människor tar åt sig helt olika mycket när dom får någon elak kommentar.

Vissa bara rycker på axlarna och går vidare, vissa tar åt sig men visar det inte, utan håller det bara inom sig själv, medan vissa kan ta det så illa att de mår väldigt dåligt psykiskt.

Anledningen vissa tar det så hårt är för att du hör inte mobbarens röst, utan du hör din egna.

Det har förkommit självmord på grund av dessa saker, och jag vill att vi alla ska försöka hjälpas åt att förhindra nätmobbningen genom att själv inte gå på någon, och även våga stå upp för andra.

Hanna Hoflin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel