Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stövarutställning på Storön i Sveg

Jämtland-Härjedalens Stövarklubb anordnade midnattsutställning på Storön i Sveg på initiativ av utställningsdomaren Olle B Häggkvist.

Klubbmedlemmarna hade gjort ett kanonjobb med olika arrangemang runt utställningen. Vi hälsades först välkomna med dragspelsmusik och därefter var det en tiomannaorkester med dragspel, gitarr och munspel under tiden som det grillades och åts gott efter utställningen. Som avslutning var det en lagom svår tipsrunda med fina priser.

Nio stövarraser var representerade och trettiosex hundar visades upp i ett för hundar och folk bra utställningsväder. Två jaktweekends lottades ut på hundarnas katalognummer. Alla stortrivdes med kvällen och det storstilade arrangemanget.

Följande hundar erhöll certifikat:

Smålandsstövare: Fälltorpets Tuva-05, ägare Rolf Eckerhall, Ytterhogdal

Hamiltonstövare: Hagets Kasper-06, ägare Mårten och Örjan Strömberg, Hedesunda, Östansjöns Jacko-05, ägare Anders Olofsson, Gällö, Hagets Tuva-06, ägare Mårten och Örjan Strömberg, Hedesunda, Nämndemansbo Sippa-08, ägare Clara Nutti, Hammarstrand, Roggabäckens Daisy-08, ägare Ernst Bjureflo, Östersund, Östansjöns Ila-07, ägare Pär Nord, Svenstavik.

Rolf Pellving