Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort tårtfrosseri i Ragunda

Ät tårta så mycket du orkar. Så löd uppmaningen från hembygdsföreningen i Pålgård som arrangerade tårtsöndag. Besökarna tog dem på orden och lät sig väl smaka av det välfyllda tårtbordet.

För fjärde året i rad arrangerar Ragunda hembygdsförening tårtsöndag. Ett tårtkalas som tycks stå sig lika populärt år efter år.

– Vi har haft runt 100 besökare varje år och det är jätteroligt förstås, säger Ann-Marie Wiklund från hembygdsföreningen.

Hallon, grädde, maräng och chokladtårta var bara några av sorterna som fanns att välja på. Totalt hade det bakats 27 tårtor till kalaset.

– Det är folk runt om i bygden som har hjälpt till att baka så det blir alla möjliga sorter, säger Ann-Marie Wiklund innan hon fortsätter att serva alla gäster. Någon undrar var de finns småskedar samtidigt som det är rykande åtgång på kaffet.

Några som var där för att fika var Hans-Erik Näsman och Boris Nordvall. De hade slagit sig ner på hembygdsgårdens farstukvist med varsitt tårtfat. Hans-Erik Näsman är så gott som tårtveteran på stället då han besökt arrangemanget varje år sedan starten.

– Jag åker alltid hit då det är så bra här. Goda tårtor och själva miljön och atmosfären är trevlig, säger han och får medhåll av Boris Nordvall.

Från Östersund hade Primus och Vanja Brändfors åkt tillsammans med pappa Joakim Brändfors. Alla gillade de tårtorna.

– Jättegoda, min favorit är chokladtårtan, säger Vanja Brändfors och nickar mot en välfylld assiett där tre sorters tårtor delar på utrymmet.