Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort polisuppbåd jagade inbrottstjuvar i bergrum

Fem hundpatruller och åtta poliser jagade på onsdagskvällen inbrottstjuvar i bergrummet på Frösön. En 20-årig man greps och anhölls senare.

Det var hyresgäster som har förråd i den gamla militära bergsanläggningen som upptäckte inbrottet. De påträffade en man i 20-årsåldern inne i bergrummet och tog med sig denne ut och larmade polisen. Övriga förövare misstänktes vara kvar inne i berget och polisen använde sig av hundpatruller för att söka av alla gångar inne i utrymmet.

– Vi har uppfattningen om att det är tre eller fyra inblandade till, säger Magnus Hamstig som är yttre befäl hos polisen. Vittnena tror att de finns kvar inne i byggnaden.

Enligt polisen var de flesta av förråden uppbrutna och saker låg slängda ut i gångarna. Även representanter för fastighetsägaren fanns på plats för att kontrollera skadorna.

Hela fem hundekipage och åtta poliser sökte inuti bergrummet. Ingen mer förövare än den 20-årige mannen påträffades dock. Mannen förhördes av polisen och häktades av jouråklagare misstänkt för försök till stöld genom inbrott.