Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort polisuppbåd jagade inbrottstjuvar i bergrum

Fem hundpatruller och åtta poliser jagade på onsdagskvällen inbrottstjuvar i bergrummet på Frösön. En 20-årig man greps och anhölls senare.

Annons

Det var hyresgäster som har förråd i den gamla militära bergsanläggningen som upptäckte inbrottet. De påträffade en man i 20-årsåldern inne i bergrummet och tog med sig denne ut och larmade polisen. Övriga förövare misstänktes vara kvar inne i berget och polisen använde sig av hundpatruller för att söka av alla gångar inne i utrymmet.

– Vi har uppfattningen om att det är tre eller fyra inblandade till, säger Magnus Hamstig som är yttre befäl hos polisen. Vittnena tror att de finns kvar inne i byggnaden.

Enligt polisen var de flesta av förråden uppbrutna och saker låg slängda ut i gångarna. Även representanter för fastighetsägaren fanns på plats för att kontrollera skadorna.

Hela fem hundekipage och åtta poliser sökte inuti bergrummet. Ingen mer förövare än den 20-årige mannen påträffades dock. Mannen förhördes av polisen och häktades av jouråklagare misstänkt för försök till stöld genom inbrott.