Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort polispådrag under höstforum

Det återkommande fylleslaget på Vemdalsskalet har fått polisen att reagera. Insatsen i helgen blir större en någonsin.

– Vi måste börja ta det på allvar, säger Lisa Ahlstedt, vid polisen i Funäsdalen.

Förut har endast en nattpatrull funnits på plats och alldeles för få poliser, enligt Lisa Ahlstedt. Hon leder polisens insats under festdagarna och har sett en stor förändring av dansbandsforum genom åren.

– Tidigare var det en dansande publik. Nu är det ett fylleslag utan dess like, säger hon.

After skin har blivit ett väldigt populärt inslag på forum, höst som vår. Därför kommer polisen att ha dag- och nattpatruller från torsdag till söndag.

– Vi kommer att vara 23 poliser på lördagen och fredagen. I fjol var vi sex stycken som mest. Det har varit oerhört eftersatt, säger Lisa Ahlstedt.

Under tidigare år har de tvingats fokusera på att få tag i anhöriga och hemskjutsning. Men med många poliser i tjänst kommer fler berusade att omhändertas. De kommer att få tillbringa natten antingen i Sveg eller i Östersund.

– Anledningen att vi dragit på så stort är avstånden och kylan. Vi har haft minus 22 grader i Funäsdalen. Så som det är nu fryser de ihjäl, säger Lisa Ahlstedt.

Fyllekörning har även varit vanligt förekommande under forumhelgen. Varje gång polisen haft trafikkontroller har de fått träffar. Trafikpolisen kommer därför att finnas på plats fram till på söndag eftermiddag.