Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort intresse inför Tre Kronors match

Direktsändning i tv och fullsatta läktare.
Där har ni förutsättningarna när Tre Kronor spelar i Östersund Arena på onsdag kväll.
– Roligt att kunna få hit bra evenemang, säger Markus Åkerblom i Östersunds IK.

Drygt två veckor återstår till ishockey-VM i Vitryssland.

Regerande världsmästarna Tre Kronor och förbundskapten Pär Mårts jobbar för fullt med att svetsa samman ett slagkraftigt lag.

Nästa stopp på den resan: Östersund Arena för träningsmatch mot Norge på onsdag kväll.

Biljetterna gick åt illa kvickt och om du inte hann lägga beslag på en sådan så kommer direktsändningen, med start i SVT 2 klockan 19.30, väl till pass.

– Ja, det gick nästan på nolltid att sälja slut. Biljetterna är slut sedan flera veckor tillbaka. Sådana här dagar önskar man nästan att vi hade ännu större publikkapacitet här inne, säger Markus Åkerblom.

Redan på tisdagens träning var arenan välbesökt, inte minst av nyfikna barn och ungdomar som ville se stjärnorna träna.

Efter träningen gick det också att få autografer.

– Här ser man vilket stort hockeyintresse det faktiskt finns. Det är kul att kunna visa upp Tre Kronor, som faktiskt är det finaste vi har, för våra barn och ungdomar, säger Markus Åkerblom och blickar ut över hallen.

Delar av hallen var fylld med byggställningar dagen före match. Så kommer det att vara även på onsdag. Kameror ska placeras ut här och var för att tv-produktionen från Östersund ska bli så bra som möjligt.

– Det ska byggas ytterligare torn i hörnen också ... det är lite som en resande cirkus, säger Markus Åkerblom och skrattar.

– Men det blir väldigt roligt att få visa upp vad vi som förening kan vara med och arrangera. Vissa undrar ju vad vi ska göra av en stor hall, nu visar vi att vi klarar att ta hit bra evenemang. Och när vi klarar att göra det här på ett bra sätt kan vi få hit ännu roligare saker framöver.

Markus Åkerblom tror även att spelarna tycker det är roligt att sprida hockeyintresset i landet.

– Det låter som att de tycker det är väldigt kul att komma till nya ställen. Det är säkert roligare att spela matcher inför fullsatt och med välbesökta träningar också.