Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för pingis i Hammerdal

I drygt 20 år har bordtennisen varit vilande i Hammerdal. Nu har de startat upp igen och intresset är stort.
– Det känns jättebra, jättekul, säger Jenny Sjöström.

Annons
Under 1990-talet lades bordtennisen ner i Hammerdal. Men nu i höst har verksamheten startat upp igen. Under en månad en gång i veckan har gruppen samlats för träning. Det har lockat 47 ungdomar mellan 6–14 år som har fått dela på sju bord.
– Som tur var har alla inte varit där samtidigt. Men vi har fått väldigt fin respons, och alla tycker det är jättekul. Jag hoppas och vill att det här ska fortsätta och att vi ska komma ut på tävlingar, säger Jenny Sjöström.
Bakom denna satsning står Jenny Sjöström som själv har spelat bordtennis och har varit tränare i Häggenås. Hon bor numera i Görvik, utanför Hammerdal.
Just nu tränar klubben en timme en gång i veckan. Men förhoppningen är att de ska bli flera kvällar men då behövs också flera tränare.
– Jag har inte hittat någon annan som kan vara med att hjälpa till. Men det skulle vara bra för då kan man dela upp gruppen på ett annat sätt, säger Jenny Sjöström.
Från föreningens sida är man förstås väldigt glad att det är fart på bordtennisen igen.
– Nu har vi öppnat upp den igen efter 20 års vila, jätteroligt. Vi har snart alla sektioner igång, det är i princip bara basketen som är vilande. Vi försöker att hålla en bra bredd, säger Annika Eriksson, ordförande i Hammerdals IF.

Mer läsning

Annons