Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för hårdrock i kyrkan

/
  • Den 9 oktober spelar det norska hårdrocksbandet Nameus i Gäddede kyrka. Intresset för konserten uppges vara stort, enligt ungdomsprojektledaren Patrik Winther.  Foto: Ole Ekker

Hårdrock i kyrkan? Ja, den 9 oktober äntrar Nameus scenen i Gäddede kyrka.

– Det är nog unikt, säger ungdomsprojektledaren Patrik Winther.

Annons

Rockkonserten i Gäddede är en del av det större Mittskandinaviska regionprojektet där Strömsund, Krokom och de norska kommunerna Lierne och Røyrvik.

Syftet med det stora projektet är att stärka banden mellan de 3 500 invånarna i hela regionen – samt att hindra utflyttning från en bygd som blir allt glesare.

– Det har aldrig tidigare arrangeras en rockkonsert i kyrkan i Gäddede. Det är nog unikt. Anledningen att vi använder kyrkan är att det är en bra lokal för konserter, säger Patrik Winther.

Meningen med rockkonserten är att norska och jämtländska ungdomar ska mötas och knyta nya kontakter.

I dag går det cirka 30 elever på högstadiet i Gäddede. Men räknar man totalt antal ungdomar i den Mittskandinaviska regionen så kommer man upp i totalt 400 ungdomar i åldrarna 13-18 år.

– Det här är bara början och det ska bli ett återkommande arrangemang. Nästa gång kanske det arrangeras en konsert i Nordlis kyrka.

Hur är intresset inför konserten?

– Intresset är stort, även från den äldre publiken också. Alla är jättevälkomna och kyrkan tar in 170 personer. Men det blir det mer folk så hoppas vi att bandet (Nameus) kan köra två föreställningar.

Till LT säger Patrik Winther att det norska hårdrocksbandet Nameus är ett band på frammarsch.

Bandet sjunger och spelar sina egna låtar.

– Jag tycker de är riktigt bra, säger Winther.

Annons