Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storstjärnor på besök

George Clooney kommer till Östersund! George Clooney kommer till Brunflo!

Annons

Vet inte vad det beror på men jag älskar när stora stjärnor tar sig an små städer och samhällen. Få saker får mig att må så bra. Jag tycker verkligen att det är riktigt roligt.

Det är ju en svindlande tanke att Vladimir Krutov faktiskt har spelat hockey både i Östersund och Brunflo. En av världshistoriens bästa hockeyspelare, K:et i KLM-kedjan, spelade hockey i division 2. För två av lagen. Magisk tanke när man låter det sjunka in.

Och som en dålig ordvitsig övergång: Apropå magiskt – en av de absolut största och bästa basketspelarna genom tiderna, Magic Johnson, har spelat basket i Boråslaget Magic M7.

Det är nog krocken som roar mig. Stort och smått. Internationellt och lokalt.

Varm och genuin glädje. Jag ska inte sticka under stol med att en viss del av min glädje är lite mörk och har ett maliciöst drag. Så är det. Men till den största delen är glädjen varm och genuin. Jag älskar tanken på att Nicole Kidman bodde i Trollhättan och att Bill Murray på fyllan har kört en golfbil över Stureplan i Stockholm.

Skådespelerskan Susan Sarandon kom till Sverige i höstas. Hon hade bara ett önskemål och det var att få äta middag med JO Waldner. Tydligen har Sarandon ett gediget pingisintresse och när hon var i Sverige i samband med Stockholms Filmfestival så krävde hon att få träffa den svensk hon ser mest upp till.

Vårt nationalfiasko. Jag var redaktör för Söndagsparty i New York i våras och Zach Braff var med i ett av programmen. Han berättade att när han var i Sverige sa alla att han var tvungen att se ”the boat”. Så Zach Braff gick på Vasamuseet. Det är också en härlig bild. Jag blev varm och stolt över att han faktiskt har fått se vårt praktfulla nationalfiasko.

Varje gång komikern Will Ferrell är med som gäst i någon av de stora talkshowerna i USA bänkar jag mig framför tv:n. Inte enbart för att han är rolig, utan nästan mest för att han är gift med en svenska och de har en sommarstuga utanför Gnesta. Tänk att den just nu mest framgångsrika och mest välbetalda komikern i världen åker till Gnesta varje sommar och står och grillar flintastek iförd Foppatofflor. Ok det kanske han inte gör, men han skulle kunna göra det.

A boot full of shit. Han berättade för Dave Letterman att det roligaste han visste med Sverige var våra svordomar, och att hans favorit är att när vi svenskar inte tycker att någon är en reko person så kallar vi honom eller henne för a boot full of shit.

Och nu ska Clooney komma till Östersund och Brunflo. Jag hoppas verkligen att George hinner göra alla mina favoritsaker i min hemstad; vandra fram och tillbaka på gågatan en lördagförmiddag och stanna var tionde meter och morsa på folk, ta en fika på Wedan, känna Sporthallens härliga luktblandning av plaststolar och svett. Eller åka hem till min mormor på Villavägen och äta pannkakor.

Hursomhelst, välkommen till Jämtland George!

Mer läsning

Annons