Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Största satsningarna någonsin i Tänndalen

Expansionen i Härjedalens fjällvärld sker med raketfart. Nu planeras utvecklingsprojekt för totalt 500 miljoner kronor.

– Nya Tänndalen ska bli en arena som är lite modernare och erbjuder fler aktiviteter, säger Anders Lundqvist, anläggningschef.

De närmaste fem åren kommer det att ske en byggexplosion i Tänndalen. Flera aktörer har offentliggjort sina investeringsplaner under veckan och det handlar inte om några blygsamma summor.

Ski lodge Tänndalen ab står för det enskilt största projektet på 92 miljoner. Enligt Anders Lundqvist är det den viktigaste satsningen i att omvandla vinterorten till en attraktiv, året runt-destination. Och redan i sommar planerar de att dra igång bygget av 65 rum, relax, spa/massage och restaurang.

– I slutet av november 2012 ska ski lodgen stå färdig. Det blir ett mellanting av stuga och hotell med gemensamhetsutrymmen och full service. En annorlunda produkt, men inte superlyxigt. Internationellt sett är det här väldigt eftertraktat, säger han.

Men det går inte riktigt att jämföra bygget med Holiday club i Åre. Det finns till exempel inga planer på någon jättearena inomhus.

– Ski lodgen ska ligga i Hamra och det är jätteviktigt att den känns härjedalsk. Nya Tänndalen ska ha kvar sin själ. Det ska kännas personligt, småskaligt och på riktigt, säger Anders Lundqvist.

Även en utveckling av skidområdet ska ta fart till sommaren. Hamrafjällets lift ab, som äger Tänndalens alpina skidområde, har sökt olika former av stöd till ett projekt på 31,5 miljoner.

– Vi ska utveckla snökanonsystemet och satsa mer mot barn, säger Anders Lundqvist.

Dessutom jobbas det på flera detaljplaner i Tänndalen. En ny livsmedelsbutik och gästmottagning planeras i ett område direkt vid Rörosvägen. Och liftnära boende i olika former är på gång. En av investerarna, JO Karlsson, vill satsa på toppmoderna lägenheter för kommersiell uthyrning med byggstart redan i sommar.