Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Störst i Norrland

Efter ombyggnad har Sibylla i Sveg blivit störst i grillkedjan Norrland. Numera finns 110 sittplatser för de hungriga gästerna.

Familjen Tuncers korvkiosk har växt ytterligare. Under sex veckor höll de stängt för en ombyggnad.

– Det var en tuff tid att inte få in några pengar för vi betalar ändå löner, lån och annat. Men vi är jättenöjda, nu är allting mycket mer lättarbetat, säger Halit Tuncer som berättar att de investerat cirka fyra miljoner kronor.

– Att få mer plats är jätteskönt. Dessutom är all köksutrustning ny. Mest nöjd är jag ändå med det nya fläktsystemet, nu går det att arbeta utan att komma hem och lukta grill på kvällen, säger Halit Tuncer.

Det är tio år sedan de tog över rörelsen som ligger bra placerad längs E45 inne i Sveg. Ett litet orosmoment finns dock.

– Under de här åren har vi mer än fördubblat vår omsättning. Faktiskt så ligger vi topp fem i hela landet när det gäller omsättning och på vintern är det vi och Vemdalen som är i den absoluta toppen. Lite oroväckande är det med den planerade vägomdragningen där 45:an ska gå förbi Sveg till Älvros, men då har jag pensionerat mig så det blir sonen Mickes bekymmer, säger Halit Tuncer med ett skratt.