Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storslaget som inte räcker hela vägen

Annons

Miss Li

Var: Stortorgsscenen

När: Fredag 20.00

Betyg: 3

Det börjar med en nedräkning, så sätter ljudet i gång och in dansar två fanbärare, en med en kärleksflagga och en med en fredsflagga. Flaggorna placeras på den lite manegeinspirerade scenen och efter ännu en nedräkning kommer Miss Li själv in och sätter i gång konserten med Dancing the whole way home och ett konfettiregn. Fullt ös medvetslös från start alltså och svårt att inte ana inspiration från Beyoncés Run the world-nummer. Kärlekstemat fortsätter i det första mellansnacket där hon snabbt kommer in på åstundande val och utbrister i en önskan om att låta det bli ett val där kärlek och medmänsklighet vinner. Det gör mig glad att hon vågar använda sitt utrymme till så pass viktiga ämnen. Tyvärr är det ungefär det vi får av mellansnack med substans.

Kanske beror det på det tidiga klockslaget och det halvfulla torget, men efter den sprakande inledningen tappar spelningen farten. Eller inte farten, för den är högintensiv rakt igenom, utan snarare känslan. Miss Li flyger högenergiskt fram över scenen men publikkontakten saknas. Kanske är det så enkelt som att det är det stora avståndet till publiken det beror på för plötsligt, under Så mycket bättre-sjoket, hoppar hon resolut ner för den drygt två meter höga scenen och springer ut till sin publik och stämningen lyfter direkt.

Det krävs en del klättrande på stora vakter för att ta sig upp igen och tillbaka på scenen passar hon på att be om ursäkt för sin röst som inte riktigt håller i kväll. Vilket tyvärr märks ganska väl, mot slutet av konserten känns det nästan som att hon rusar igenom den för att bli klar. Samtidigt så är det storslaget och pompöst och popdänga på popdänga och det gör mig till slut en aning förvirrad, det är liksom så många bra beståndsdelar men det lyckas ändå aldrig riktigt bryta in i mitt hjärta på allvar.

Kristina Ernehed